hans groen *17 09 1959 - †11 08 2022


opmaak / lay-out

Omslag Wegwijs in de Wet op de ondernemingsraden van Jan Ekke Wigboldus. Duidelijk een wegwijzer …

 

 

Verslag van de 6 Floriade conferenties van het foodFIRST-programma, 2012. Ook verzorgde ik de folders voor de publieks seminars op de Floriade. (Overigens nog steeds een belangwekkend vertoogje over voedsel en voedsel zekerheid. Klik op de afbeelding om het hele boekje op te halen — 2.4Mb)

 

Omslag en binnenwerk voor een brochure van de Eduardo Frei Stichting. Af en toe lukt het om geen diepere betekenis in een ontwerp te leggen maar wel een aanstekelijk geheel te scheppen.

 

 

Omslag en binnenwerk van een boekje bij het afscheid van Peter van Duyvenbode bij de toenmalige Besturenraad (nu Verus). Eigenlijk heel flauw, de competentie van de moersleutel en het talent van de (kunst)schilderskwast, maar daarmee wel heel duidelijk in de spanning tussen die twee.

Binnenwerk voor Van dorpsboerderij tot Stadteland, een publicatie bij het 10 jarig bestaan van de Eemlandhoeve in Bunschoten.

Omslag en binnenwerk voor Identiteit als belofte, in opdracht van het Universitair Stimuleringsfonds VU Amsterdam geschreven en bij Boekencentrum, Zoetermeer, verschenen. De ondertitel komt bovendrijven uit de letters die op de achtergrond staan.

 

Congresverslagen Christelijk-Sociaal Congres, 2000 tot 2014 (het verslag van Getto’s en pleinen heeft ‘zilver’ als achtergrondkleur en om het glans-contrast reguleren, is de zwarte inkt een mengsel van half om half zwart en zilver. Het is me bijna steeds gelukt om voor periodes van vijf jaar een bepaald stramien te volgen; alleen ‘Een huis om in te wonen’ valt uit de toon omdat ik daar een compromis heb afgeleverd — dat is het leven soms.

Gedurende 5 jaar verzorgde ik de opmaak van Samenspel, een maandelijks blad van de Remonstranten en Vrijzinnig Hervormden in Amsterdam. Goede training voor je vaardigheden en je krijgt een beetje het noodzakelijke eelt op je ziel wat betreft de nukken van de opdrachtgever.