Wonen, werken, winkelen, kortom, leven, het gebeurt in de stad.

Introductie

Publiek

Bouwen

Reizen

Belofte

Fout

Literatuur

Reageren

Naar de stad!

Als we iets nodig hebben wat we niet om de hoek kunnen krijgen, gaan we naar ... de stad. Zo gaat dat al eeuwen, en in toenemende mate. Steeds meer mensen wonen in de stad, het oerwoud en het platteland lopen leeg. Zelfs de overbevolkte stinkende sloppenwijken zijn te prefereren boven het schonere en soms nog idyllische platteland rond het dorp of de kraal. Waarom?

Mensen trekken naar de stad. Om te wonen, te winkelen en te ontspannen. De stad is niet alleen een vrijplaats voor allerlei menselijke activiteiten, de stad spreekt ook tot de verbeelding. Prozaïsch en zelfs een beetje plat zeggen we dat 'het' gebeurt in de stad. De mensen en de gebouwen in de stad. Achter dit alledaagse, achter deze platitudes, gaat een enerverende dynamiek schuil van bouwen en afbreken. Wat bouwen we, en wat breken we af?

 

Hier worden reflecties gepresenteerd die dat proberen op te sporen. De stad is een vrijplaats voor het publieke leven en spreekt tot de verbeelding, dat is de algemene lijn van deze reflecties. De reflecties staan in een verhalende volgorde, maar hoeven niet in volgorde gelezen te worden.Volledigheid is niet de bedoeling, wel verheldering.

De illustraties zijn relatief zelfstandig: soms zijn ze een aanvullende gedachte naast de tekst op de pagina.

Voor de komende tijd is mijn fotografieproject het maken van betere beelden bij de reflecties.

Het kader voor deze webstek is 1335 pixels breed en 675 pixels hoog. Alle pagina's zijn zo geredigeerd dat die in dat kader passen. Als u de pagina's wilt afdrukken, maak gebruik van de 'preview', kies 'landschap' voor de pagina oriŽntatie, en schakel de kop- en voettekst uit: u krijgt dan mooie schone pagina's.